Maandelijkse archieven: augustus 2019

Kraamcadeautips: Boekjes

Babyboekjes

Een babyboekje is altijd leuk om te geven als kraamcadeau, maar er zijn zoveel leuke babyboekjes te koop dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
Wij hebben een selectie gemaakt van boekjes waar het kindje veel plezier mee gaat beleven.

Kiekeboe! Boekje

Het eerste spelletje wat je waarschijnlijk met een kindje gaat doen is Kiekeboe!
Dit kartonnen boekje speelt daar leuk op in! Het is prachtig de pootjes weg te halen van de diertjes. Samen lezen, kiekeboe spelen, de namen van de diertjes leren en de geluiden nadoen.Op het eind komt de grootste verrassing: een spiegeltje. ‘Een baby vindt het enig om zichzelf te zien in de spiegel😊. Succes gegarandeerd!

Badboekje

Kindjes zijn dol op water, omdat het ze herinnert aan de baarmoeder.
Een leuk speeltje voor in bad is dan ook hartstikke leuk om te geven als kraamcadeau!
Dit badboekje van de Wee Gallery collectie is ook niet zomaar een badboekje. Het verkleurt namelijk als het in contact komt met water.

Het kindje zal zich eerst vermaken met het boekje te bekijken, in de mond te steken, maar later dus ook lekker het boekje te gaan inkleuren…. Wat een plezier!

Contrastboekje

Met een pasgeboren baby kan je nog weinig doen, maar soms zijn ze wel al heel alert.
Op de leeftijd van twee maanden heeft de baby een sterke voorkeur voor zwart-wit patronen. Vanaf een maand of drie wordt de aandacht getrokken door patronen in combinatie met felle kleuren.
Dit contrastboekje is geweldig om samen te ‘lezen’. Je zult zien dat de baby alle pagina’s heel precies bekijkt.
De tekeningen in dit boekje stimuleren de hersenen en de visuele waarneming. Een echte aanrader om te geven als kraamcadeau.

Liedjesboekje

Kersverse ouders zijn niet meer zo bekend met de kinderliedjes. Dan is dit boekje leuk om te geven als kraamcadeau. Pasgeboren kindjes zijn dol op liedjes, zeker als het gezongen wordt door de ouders. De ouders kunnen met het kindje de liedjes gaan zingen en de tekeningen in het boekje gaan bekijken. Dit boekje heeft mooi gedetailleerde tekeningen, die het kindje op latere leeftijd nog aandachtiger zal gaan bekijken. Op elke pagina is ook een spinnetje verstopt, die samen gezocht kan worden.

Je zal zien, het kindje zal later dit boekje pakken en de liedjes bij de bijbehorende tekeningen gaan zingen……dat is een filmpje waard!

Productjes

Babyshower: Spelletjes

babyshowerspel 30 seconds, voorbeelden van kaartjes van het spel te zien en een zandloper

Als een vriendin van je zwanger is, is het leuk om een babyshower te organiseren.
Meestal organiseer je het bij iemand thuis, neemt iedereen wat hapjes mee en gaat er lekker gekletst worden. Wil je toch wat spelletjes/activiteiten doen tijdens de babyshower, dan zijn dit misschien wel leuke dingen om te doen.

Raad de naam en de geboortedatum

Laat je vriendinnen de geboortedatum en naam raden en schrijf die op een leuk schilderij. Zo krijgt de aanstaande moeder nog wat leuke namen inspiratie, mocht ze daar nog niet uit zijn en kan ze dit ook ophangen in de babykamer.

Koppel er een leuke prijs aan voor de vriendinnen, dan zal iedereen dubbel in spanning afwachten wanneer het kindje geboren wordt en hoe het kindje gaat heten.

Rompers en Slabbetjes versieren

Tijdens het eerste jaar verslijten de aanstaande ouders best veel slabbetjes en rompers. Het kindje gaat vrij snel door de maten van de rompers heen en knoeien doet ze ook genoeg. Hoe leuk is het dan om een paar witte rompers in verschillende maten of witte slabbetjes te versieren met textielstiften. Slabbetjes en rompers zijn snel te kopen bij een Hema of Zeeman. De textielstiften zijn te koop bij bijvoorbeeld de Action
Tip: Leg wat leuke voorbeelden neer, zodat de vriendinnen en vrienden wat inspiratie hebben.

30 seconds

Iedereen kent de party-game 30 Seconds! Funky Baby Stuff heeft hier een variant van gemaakt 30 Seconds – The Baby Editiongratis te downloaden.
Print en knip de kaartjes van onze free printable uit en doe de kaartjes in een leuke pot. De woorden op de kaartjes hebben alles te maken met de bevalling en de kraamtijd.

Maak teams en beschrijf in 30 seconden zoveel mogelijk van deze kaartjes. Na 30 seconden is het volgende team aan de beurt. Dit speel je net zo lang door, totdat de kaartjes op zijn. Het team met de meeste kaartjes heeft het spel gewonnen.

Advieskaartjes

Ook een leuke activiteit voor op een babyshower en leuk voor de aanstaande moeder om achteraf na te lezen, zijn deze Advice for Parenthood kaarten.
Hierop kunnen de vriendinnen en familieleden hun advies voor de aanstaande moeder achterlaten.
Je kan de kaartjes ook als leuke versiering ophangen aan een knijper 😊

Meer inspiratie op het gebied van babyshowerspelletjes, –decoratie en –hapjes, check onze blogs.

Productjes