Maandelijkse archieven: maart 2021

De mooiste babycadeaus voor een jongen op een rij.

babycadeau jongen

Krijg je vriendin, zus of dochter binnenkort een zoontje en wil je haar verrassen met een mooi babycadeau. Stop met zoeken. We hebben de mooiste, leukste en handigste babycadeaus voor een jongen op een rij gezet.

babyservies

We beginnen met een babybordje van het merk We Might be Tiny.
Eten met een kleintje is altijd een groot opruimfeest. Kindjes willen lekker voelen, proeven en smeren. Het liefst overal op de tafel en in het gezicht. Eten komt dus overal terecht en ook de bordjes vliegen je soms om de oren. Maar dit bordje niet. Want dit bordje heeft een zuignap en blijft dus lekker plakken aan de tafel.
Verder heeft het leuke vakjes zodat hij lekker het eten kan sorteren en verplaatsen.
Het bordje is gemaakt van siliconen, is BPA vrij en ook belangrijk, kan in de vaatwasser.

Dol op dino's

Welke jonge jongen is er nu niet gek op Dino’s. Ze zijn al jarenlang favoriet. Dit badboekje staat vol met dino’s en het leuke is, het verandert van kleur als het met water in contact komt. Hoe leuk is dat!
De eerste maanden kan het boekje gebruikt worden in bad of onder de douche. Samen met zijn ouders kan hij de plaatjes bekijken en de kleuren zien verschijnen. Maar op latere leeftijd kan hij ook zelf met een kwastje de kleuren tevoorschijn toveren. Een babycadeau waar de kleine man dus lang plezier van zal hebben.

stoere luiertaart

Wil je liever een praktisch maar toch mooi en origineel verpakt babycadeau geven. Dan is een luiertaart wel een goed idee.
Het eerste jaar worden er 7500 luiers gebruikt door de baby. Veel dus.
Een luiertaart heb je in vele soorten en maten. Deze luiertaart bestaat uit een grote hydrofiele multi-doek, waarmee je het kindje kan afdrogen, inbakeren of kan gebruiken tijdens de borstvoeding.
De luiertaart wordt afgemaakt met een BIBS speen. Deze speen heeft een traditionele ronde schild en is gemaakt van natuurrubber.
Bekijk onze luiertaartpagina met nog veel meer luiertaartinspiratie voor een jongen.

Bouwen maar

Een stapeltoren mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst.
Deze leuke panda stapeltoren van het merk Wee Gallery is gemaakt van hout. De eerste maanden zal de kleine man vooral de stukken van de stapeltoren willen voelen, proeven en er geluid mee willen maken. Rond de leeftijd van één jaar zal hij echt beginnen de puzzel te maken en de ringen om de stok proberen te krijgen. De toren stimuleert dus de hand-oog coördinatie en de fijne motoriek. Een topper van een babycadeau voor een jongen.

slabbetje

Wil je liever een babycadeau geven dat door de brievenbus past en ook nog eens superhandig is. Dan is het geven van een siliconen slab misschien wel een goede optie!
Zoals we al eerder vertelden in dit artikel is eten met een baby echt een opruim- en schoonmaakfeest. Je wilt liever niet na elke maaltijd de kleding vervangen. Deze slab is handig, omdat er onder aan de slab een bakje zit die de vallende etensresten opvangt. Zo blijft de kleding dus schoon. Ook is de slab makkelijk schoon te maken met een doekje. Handig dus voor onderweg.

Wil je meer inspiratie op het gebied van babycadeaus door de brievenbus, check onze lookbook

Laatste BLOGs

Op zoek naar een nuttig kraamcadeau? De mooiste op een rij.

Nuttig kraamcadeau romper





Wat is nu een leuk kraamcadeau en waar hebben de nieuwe kersverse ouders nu echt wat aan. Ook al krijgen ze het misschien dubbel. We nemen je mee met een lijstje vol nuttige kraamcadeaus.










Rompertjes

Kindjes dragen totdat ze zindelijk zijn meestal rompertjes. Een rompertje is een kledingstuk dat onder de kleding van het kindje wordt gedragen en bestaat uit één stuk. Dit voorkomt een blote buik en een blote rug. Maar waarom is een rompertje een nuttig cadeau?
De eerste maanden kunnen kindjes last krijgen van wat ze noemen spuitluiers. De poep lekt door, waardoor de rompertjes vies worden en dus ook verschoont moeten worden. 


Het kan best voorkomen dat zo’n rompertje drie keer op een dag verwisseld moet worden. Je kan er dus niet genoeg van hebben en behoort hij helemaal in de categorie nuttig kraamcadeau.




Luiertaart

Een luiertaart kan ook niet ontbreken in dit artikel van nuttige kraamcadeaus.
Het eerste jaar wordt het kindje zeven keer per dag verschoont. Er worden dus zo’n 2.555 luiers per jaar gebruikt. In een luiertaart zitten luiers verstopt en is de luiertaart versierd met leuke cadeautjes.

Het is een mooi en origineel kraamcadeau. Je kan ervoor kiezen de luiertaart zelf te maken of te laten maken. Op een luiertaart kunnen bijvoorbeeld hydrofiele doeken, lepeltjes, sokjes en bijtspeeltjes worden toegevoegd. Wil je meer inspiratie op het gebied van leuke luiertaartcadeautjes, lees dan deze blog.
















Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken of hydrofiele luiers, zijn dunne zachte doeken die goed vocht absorberen en snel drogen. Ze kunnen voor veel verschillende dingen worden gebruikt.
Zo worden ze gebruikt voor het afdrogen van het kindje. De plooien kan je goed droogmaken, doordat de stof van de hydrofiele doek zo dun is.


Als het kindje borstvoeding krijgt en de mama het niet prettig vindt om het helemaal in het openbaar te doen, kan een hydrofiele doek dienen als bescherming. Zo creëer je een privacy momentje tijdens de voeding.Ook wordt de hydrofiele doek gebruikt als extra ondergrond voor bijvoorbeeld het bedje, kinderwagen, aankleedkussen, autostoel en ga zo maar even door. Een nuttig kraamcadeau dus!




Babylepel of bord

Na vier maanden mogen de kindjes beginnen met de eerste oefenhapjes. Dit zijn vaak groente- of fruithapjes. Altijd weer een mijlpaal de eerste hapjes. Al is het alleen om de eerste gezichtjes op de foto te zetten van die gekke substantie en rare smaak die ze totaal niet gewend zijn. Na zes maanden gaan ze beginnen aan de echte hapjes.





Leuke babylepeltjes kunnen niet ontbreken in deze lijst. Babylepeltjes zijn zacht en minder groot dan bijvoorbeeld theelepeltjes, waardoor kindjes een betere hap kunnen maken. Je kan ze ook combineren met een leuk babybordje met zuignap, zodat het kindje het bordje niet van tafel kan slaan.







sokjes

Sokjes…..tja je zal misschien denken sokjes? Hoezo sokjes? Zo vies kunnen deze toch niet worden. Een pasgeboren baby loopt immers toch niet. Maar sokjes zijn wel heel belangrijk, zeker de eerste maanden. Ze houden de voetjes lekker warm en ze worden regelmatig uitgeschopt, waardoor ze kwijtraken en je dus met weessokjes te maken krijgt. Extra paar sokjes kunnen dus geen kwaad.








Laatste BLOGs


Kleurrijk kraamcadeautje door de brievenbus

Kraamcadeautje door de brievenbus groen Sophie de Giraf





Het is weer tijd voor nieuwe inspiratie op het gebied van kraamcadeautjes door de brievenbus. We  hebben weer hele leuke brievenbuspakketjes samengesteld. Zo verras je de nieuwe ouders op een leuke manier.

Aan een kraamcadeau door de brievenbus zitten veel voordelen. Zo zijn de verzendkosten een stuk lager en belt de postbode niet aan om het  brievenbuspakketje te bezorgen. De mama en de baby kunnen zo lekker blijven slapen en worden niet gestoord.










Lief roze

In dit lieve roze pakketje zit een mooie grote hydrofiele multi-doek van het merk Lulujo. Met deze doek kan je het kindje inbakeren, afdrogen, maar ook gebruiken als dekentje. De doek is gemaakt van mousseline en is heerlijk zacht. Hoe vaker je de hydrofiele multi-doek wast hoe zachter deze wordt.


Verder zit er in dit brievenbuspakketje ook nog een handgemaakt regenboog wandhanger. Deze heeft zachte pastel kleuren en staat heel mooi aan de wand in de babykamer boven bijvoorbeeld de commode of het bedje. 

Als laatste zit er een BIBS Glow in the Dark speentje bij. Deze geeft ligt in het donker, hoe handig is dat. Wil je liever een andere kleur BIBS speen dan kan dat natuurlijk ook.




Stoer blauw

In dit stoer blauwe kraamcadeaupakketje zit ook de grote hydrofiele multi-doek van Lulujo. Je kan er namelijk maar niet genoeg van hebben 🙂

Bij deze doek zit een siliconen slab van het merkje Mushie. Superhandig om te gebruiken als het kindje klaar is voor het eerste hapje. De slab is makkelijk afneembaar met een doek en de gevallen stukjes eten vang je op door het ‘bakje’ onderaan de slab.





Als laatste zit ook in dit pakketje een BIBS speen. De BIBS speen kan je ook vastmaken aan de hydrofiele multi-doek. Zo raakt de speen minder makkelijk kwijt en heeft het kleintje ook meteen iets om mee te knuffelen.

Ook dit gehele kraamcadeautje past door de brievenbus.











Avontuurlijk groen

Opzoek naar een avontuurlijk kraamcadeautje. Dan passen deze opties ook door de brievenbus!

De eyecatcher uit dit kraamcadeautje is Sophie de giraf. Dit wordt vast het lievelingsspeeltje van het kindje. Sophie is ongeveer 18 cm lang en het kindje kan Sophie met haar kleine handjes makkelijk vastpakken aan haar lange nek of benen. Haar vlekjes en lieve glimlach wekken door het contrast de aandacht van het kindje. Doordat Sophie is gemaakt van natuurrubber heeft ze een bijzondere geur waardoor ze ook makkelijk wordt herkend tussen alle speeltjes.





Het kraamcadeautje wordt afgemaakt met een mooie groene hydrofiele multi-doek van het merk Lulujo. Deze avontuurlijke kleur staat ook erg mooi in bijvoorbeeld een thema jungle/safari babykamer, blijft superzacht en kan voor veel dingen gebruikt worden.

Wil je liever en wat functioneler kraamcadeautje geven, dan kan je Sophie vervangen door de siliconen slab en een BIBS speen.

Mix en match erop los het is allemaal mogelijk. Wil je advies? Neem dan even contact met ons op via Whatsapp of mail ons.

Voor mee inspiratie klik hier.











Laatste BLOGs