Babyshower: Hapjes

Ga je naar een babyshower toe bij iemand thuis? Dan is het vaak de bedoeling dat je een lekker hapje meeneemt. 
Geen paniek! We hebben vier originele hapjes voor je geselecteerd en geproefd natuurlijk 😋: van eenvoudig en snel tot iets moeilijker!

Lange vingers met muisjes

Een makkelijk en leuk receptje voor de babyshower is lange vingers met muisjes.
Wat heb je nodig:
– Lange vingers
– Muisjes
– Chocola

Smelt de chocola au bain-marie: Neem een kom waar de chocola in kan en die op een pan past met sudderend water. Zorg ervoor dat de stoom en het water niet in contact komt met de chocola. Laat het langzaam smelten, tot ongeveer een temperatuur van 40˚C. Het is de bedoeling dat de chocola niet te warm en dus te dun wordt.
Doop vervolgens het puntje van de lange vinger in de chocola. Hou het vast en laat de chocola even iets hard worden. Doop vervolgens de punt in de muisjes en laat het afkoelen in de koelkast, zodat de chocola weer hard wordt. Klaar ben je!

Muffins versieren

Maak muffins extra leuk en lekker door ze te versieren.
Wat heb je nodig:
– Muffins
– CupCake Topping
-Marsepein
– Poedersuiker
– Mal met baby figuurtjes

Je kan natuurlijk een eigen topping maken, maar heb je niet zoveel tijd dan kan je van dr. Oetker een zakje CupCake Topping wit kopen. Met de vier bijgesloten tuutjes kan je de muffins van een topping voorzien.

Voor de baby figuurtjes heb je een mal en marsepein nodig. De mal die hier is gebruikt is gekocht bij de leukste taartenshop. Gooi wat poedersuiker op de tafel en dep je vingers erin, voordat je de marsepein in de mal gaat ‘duwen’. Dit zorgt ervoor dat je vingers niet zo gaan plakken.
(Mocht je rode en witte marsepein moeten mengen om roze te krijgen, begin dan met een klein beetje rood aan het wit toe te voegen. Anders wordt de marsepein meer rood dan roze…..)

Duw de marsepein goed in de mal, ga er desnoods nog even met een roller overheen om het er goed in te duwen en om het overtollig marsepein weg te krijgen. Druk de figuurtjes er vervolgens uit en leg ze op de muffins….tadaaaa! Te schattig toch!

Wraps

Een hartig hapje tussendoor is ook altijd lekker 😊. Wat heb je nodig voor deze wraps:
– Tortilla
– Roomkaas
– Gerookte kipfilet
– Rucola

Heel snel en makkelijk te maken.
Smeer de tortilla met roomkaas, leg er wat gerookte kipfilet en rucola op en rollen maar!

Pak een scherp mes om ze in stukjes te snijden. (Snij de uiteinden er even af, die zijn minder fraai voor het gezicht, niet minder lekker 😉)

Tot slot, zet er een leuke prikker in om het extra feestelijk te maken! En klaar ben je met dit babyshowerhapje.

quiche

Een ander lekker hartig hapje voor op een babyshower is een quiche. Je kan ze zelf maken of natuurlijk kant en klaar kopen in een winkel. Wil je de quiche zelf maken, dit is wat je nodig hebt:

8 plakjes bladerdeeg
6 eieren
1 pakje slagroom of 200 ml melk
boter om in te vetten
pakje spek- of hamblokjes
1 ui
1 prei
150 gr geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze even ontdooien. Vet de springvorm in.

Schil de ui en snijdt ze samen met de prei fijn.

Bak de spek- of hamblokjes in een pan (voeg geen boter of olie toe). Als de blokjes bijna gaar zijn voeg je nog even de uien toe.

Klop de eieren los met room of melk en voeg de helft van de kaas toe.

Leg de bladerdeegplakjes op de springvorm neer en druk de randen goed aan. Strooi de spekjes met ui en prei op het bladerdeeg. Schenk het eiermengsel erover. Strooi de rest van de geraspte kaas over de quiche.

Zet de quiche in het midden van de oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar.
Smullen maar 😊
Voor meer babyshowerhapjes, check onze blog

Babyshower cadeautjes