Babyshower in coronatijd

In deze coronatijd verloopt de zwangerschap voor je vriendin, zus of dochter toch een beetje anders. Afspraken met de verloskundige zijn vooral via beeldbellen, met de echo’s mag de partner niet meer mee en kraambezoek zal vooral raambezoek worden.
Lekker shoppen voor haar kleintje en even ergens een kop koffie drinken met vriendinnen is nu ook lastiger. Dus haar verwennen met een babyshower zal ze extra leuk vinden. Je kan ervoor kiezen om een virtuele babyshower te geven of een babyshower op 1.5 meter afstand.

Hoe ga je te werk

Maak een meeting aan met Skype, Zoom, Google Hangouts of MSFT Teams. Nodig een paar van haar beste vriendinnen/familie uit. Niet te veel, want anders kan je bijna niet met elkaar communiceren.

Laat een tas met lekkere hapjes, cadeautjes en spelletjes bij haar bezorgen. Voor lekkere hapjes check onze blog over babyshowerhapjes.
De volgende babyshoweractiviteiten kan je doen:

Babyhapjes proeverij

Stop drie babyhapjes in de babyshowertas (Doe er babylepeltjes bij, heeft ze die ook alvast binnen). Laat haar raden wat het babyhapje is. Bij elk goed antwoord mag ze een pakje openen.
Je kan er natuurlijk ook een interactieve versie van maken. Geef de vriendinnen ook de hapjes, zodat zij mee kunnen raden.

Babyshower Pictionary

Laat haar vriendinnen iets tekenen wat te maken heeft met de zwangerschap en baby. Als ze het binnen één minuut goed raadt, mag ze een pakje openen. Heb je inspiratie nodig? Bekijk ons babyshower variant op het spel Pictionary, knip de kaartjes uit en het spel kan beginnen.

Babyshowerboekje

Maak een babyshowerboekje dat ze tijdens haar zwangerschapsverlof kan lezen. Kijk naar ons free printable babyshowerboekje, kies zelf de pagina’s die je leuk vindt en laat haar vriendinnen en/of familie de pagina’s invullen. Voeg leuke babyfoto’s van de vriendinnen toe of natuurlijk leuke foto’s van jullie samen en je hebt zo een heel leuk babyshowerboekje samengesteld.

Veel plezier!

Kinderliedjes raden

Maak in Spotify een lijstje met vijf instrumentale kinderliedjes. Laat haar de liedjes raden. Als ze het goed heeft, mag ze weer een pakje openmaken. Op Spotify heeft de artiest Loulou & Lou kinderliedjes in een Salsa jasje gestoken, check hier de lijst met de instrumentale liedjes.

Voor meer babyshowerspelletjes inspiratie check onze babyshowerblog.

Laatste blogs