Babyshower voor een jongen organiseren

Is je vriendin, dochter of zus zwanger van een jongen dan is het hartstikke leuk om haar te verrassen met een babyshower. Maar hoe organiseer je een babyshower: wat zijn leuke activiteiten, lekkere hapjes, gezellige locaties en mooie babyshowercadeaus? In dit artikel lees je alles over hoe je een babyshower organiseert.

De perfecte locatie

Als je een babyshower gaat organiseren is het fijn om als eerste te bepalen wanneer je haar gaat verrassen met een babyshower. De beste tijd is als ze zeven maanden zwanger is. Het is op dat moment nog niet te zwaar voor haar en ze kan lekker nagenieten van dit feestje in haar verlof.

Daarna kan je gaan bepalen waar je de babyshower wilt geven. Meestal wordt de babyshower in de middag gehouden met een high tea. Bij een high tea worden verschillende theesoorten en heerlijke hartige en zoete hapjes geserveerd.

Je kan ervoor kiezen om de babyshower bij iemand thuis te organiseren. Op deze manier hou je de kosten laag en kan iedereen zelf iets lekkers meenemen. Voorbeelden van hartige hapjes die vaak bij een high tea geserveerd wordt zijn:

– Wraps
– Sandwiches
– Quiches
– Kaasbroodjes
– Saucijzenbroodjes
– Spiesjes tomaat en mozzarella

Voorbeelden van zoete hapjes met een blauwe twist:

– Cupcakes met blauw glazuur of een blauwe prikker
– Donuts met blauw glazuur
– Macarons, je kan bij speciaalzaken blauwe macarons bestellen
– Lange vingers gedoopt in chocola met blauwe muisjes
– Zoenen met blauwe muisjes
– Blauwe nijntje koekjes
– Scones
– Brownies

Voor recepten van de babyshowerhapjes check onze blogs: Flamazing babyshowerhapjes en Uitgenodigd voor een babyshower? Geen paniek! 

Vier je het thuis dan kan je ook helemaal losgaan met de versiering. Bij een babyshower voor een jongen kan je de babyshowertafel mooi maken met een lichtblauw tafelkleed en donkerblauwe servetten. De sfeer heb je dan meteen te pakken. Verder kan je de ruimte aankleden met ballonnen, slingers, pompons, prikkers et cetera.

Een andere optie is om de babyshower in een lunchroom te organiseren. In sommige lunchrooms is er de mogelijkheid om een apart gedeelte te reserveren, waardoor je wat meer privacy hebt en de ruimte kan versieren. Hier kan je dan een high tea bestellen. 
We hebben wat leuke babyshower locatie voor je op een rij gezet:

Bakkerswinkel Amsterdam – Zoetermeer
Bij de bakkerswinkel is de high tea inmiddels echt een begrip. Je kan zelf bepalen hoe uitgebreid je de high tea zou willen hebben. De bakkerswinkels in Amsterdam en Zoetermeer zijn gevestigd op unieke locaties en hebben een huiselijke sfeer. 

Villa Augustus – Dordrecht
Midden in de groentetuin, gevestigd in het voormalige pompgebouw, ligt het restaurant van Villa Augustus. Een mooie en unieke locatie en ook hier kan je genieten van een lekkere afternoon tea met versgebakken scones, hartige zuurdesem boterhammetjes, quiche en natuurlijk keuze uit diverse soorten thee.

Brussels Lof – Ridderkerk
In dit gezellige eetcafé hebben ze een aparte ruimte die je kan reserveren en kan aankleden en genieten van de high-tea.

Anne & Max – Meerdere steden
Anne & Max staat bekend om haar lekkere high tea en je kan ze nu in bijna elke stad vinden. In deze huiskamer voel je je altijd thuis. Er is ook een mogelijkheid om een high teabox voor thuis te bestellen.

Leuke babyshower activiteiten

Een babyshower wordt nog leuker als je activiteiten samendoet. Met deze activiteiten komt iedereen in de babymood!

Babyhap happen
Koop drie babyhapjes en laat de mama met een blinddoek raden wat erin zit. Bij elk goed geraden babyhapje mag ze een cadeautje openmaken. Fout geraden? Het hapje verder opeten!

Pictionary – The Baby Edition
Wil je een spelletje spelen met de hele vriendengroep, dan is Babyshower Pictionary superleuk. Gratis downloaden, printen, knippen en spelen maar! In het spel zitten allemaal woorden die te maken hebben met de zwangerschap en de eerste maanden met de baby. Maak teams en teken wat er op het kaartje staat. Wordt het woord binnen 30 seconden geraden dan heb je een punt te pakken. Als alle kaartjes op zijn, tel je de goed geraden kaartjes. Wie de meeste kaartjes heeft,  heeft gewonnen. Zo simpel is het.

Pimp de romper
Koop een stapel witte rompertjes en textielstiften en maak de leukste tekeningen of teksten. In het eerste jaar worden er veel rompertjes gebruikt en deze komen dus altijd van pas. Een leuke activiteit en dus meteen een superhandig cadeau.

Babyshowerboek
Je kan tijdens de babyshower ook een babyshowerboek laten invullen door haar vriendinnen. In een babyshowerboek worden voorspellingen gedaan hoe de baby gaat heten en wanneer de baby geboren wordt. Ook worden er persoonlijke dingen in geschreven en de foto’s van de babyshower in geplakt. Zo creëer je meteen een leuk aandenken van de babyshower voor de aanstaande mama en heeft ze tijdens haar verlof wat te lezen.

Voor meer babyshoweractiviteiten check onze blog: Babyshowerspelletjes

babyshowercadeaus

Bij een babyshower horen ook leuke babyshowercadeaus.

Vind je het leuk om samen een groter cadeau te geven? Dan is een luiertaart een goed idee. Onze luiertaarten zijn mooi, lekker groot en staan geweldig op de babyshowertafel! In de luiertaart zitten mooie en handige cadeaus verstopt. 

Zo heeft deze luiertaart op de top een grote hydrofiele multidoek. Deze zijn extra zacht en dun en zijn ideaal voor het afdrogen van je kindje. Verder zit er bij deze luiertaart een bijtring. Het favoriete speeltje van het kindje het eerste jaar. De luiers in de taart zijn een kleine bijdrage aan de enorme hoeveelheid luiers die een baby in het eerste jaar gebruikt: ruim 2500!

Je kan er ook natuurlijk voor kiezen om iedereen zelf een cadeautje mee te laten nemen en die op de tafel neer te leggen. Zo krijg je een babyshowertafel vol cadeautjes. Ideeën voor cadeautjes zijn:

iets voor mama

Verwen de nieuwe mama met een lekker stuk chocola, theepakket of een lekkere douchegel of bodylotion.

Oefenhapjes

Als de kleine jongen vier maanden is beginnen de oefenhapjes. Dit wordt altijd een groot kliederfeest. Hij zal gaan voelen, proeven, het proberen in zijn mondje te doen. En dit zal niet altijd goed gaan. Een slabbetje komt dus altijd van pas. En dit siliconen slabbetje kan je heel gemakkelijk afdoen met een doek.

Babyservies

Bij dit grote eetfeest kan je dit babybordje ook goed gebruiken. Dit babybordje is gemaakt van siliconen en heeft vakjes. Zo kunnen ze het eten gaan sorteren en vervoeren van het ene vakje naar het andere vakje. En dit bordje heeft ook een zuignap, zodat hij niet van tafel gegooid kan worden. Hoe handig en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen.

Boekjes

Boekjes zijn ook altijd een aanrader en die heb je ook in verschillende vormen en maten. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een echt leesboekje. Kindjes zijn dol op de stem van papa en mama, dus ze zullen hier echt van genieten. Maar je hebt ook kartonnenboekjes waar ze zelf in kunnen bladeren, zachte boekjes met knisperoren of badboekjes waar de kleuren in bad tevoorschijn komen.

Bijten maar

Bijtspeelgoed: Kindjes ontdekken het eerste jaar de wereld vooral met hun mond. Bijtspeelgoed is dan ideaal. Het maakt ook het tandvlees zacht, waardoor ze minder last hebben van doorkomende tandjes.

Meer inspiratie nodig? Check onze blog voor babycadeaus voor een jongen.

Laatste BLOGs