Verstuurd binnen 48 uur

Duurzame kraamcadeaus

Retour binnen 14 dagen

Veilig betalen

De mooiste kraammand ideeën
op een rij

Een mand volop cadeautjes, ook wel een kraammand genoemd. Hoe leuk is dat om te geven of om te krijgen. Maar wat is nu een kraammand precies en wat stop je hier nu allemaal in?

Een kraammand geef je bij de geboorte of net voor de geboorte van een kindje. In de kraammand zitten ongeveer 10 cadeautjes die de moeder tijdens de kraamperiode kan openmaken. De kraamperiode is de eerste 10 dagen na de geboorte van het kindje. Elke dag kan er dan een cadeautje worden opengemaakt.

We zetten wat mooie kraammand ideeën voor je op een rij.

Voor de baby

Het is altijd leuk om iets voor de baby in de kraammand te stoppen. Een mooi babypakje dat meteen gebruikt kan worden. Een rompertje of nog beter een overslagrompertje. Zo hoef je het rompertje niet over het hoofdje van het kindje te doen. Hier kan soms een wond opzitten van de bevalling en is iets makkelijker aan te trekken.

 

Babysokjes zijn ook altijd welkom. Zodra de kindjes een beetje gaat bewegen zullen ze veel gaan trappelen. Ze trappen zo de sokjes uit en zo raak je ze snel kwijt. Babysokjes zijn dus altijd welkom.

 

Bijtspeelgoed! Het ideale speelgoed het eerste jaar van de baby. Doorkomende tandjes kunnen voor veel ongemak zorgen. Het doet vaak zeer voor de kleine. Lekker ergens op bijten verlicht de pijn en zo ontdekken ze ook meteen de wereld. Er is veel keus in bijtspeelgoed in vorm en materiaal.
Sophie de giraf is altijd populair geweest onder het bijtspeelgoed van baby’s. Het merk Mushie heeft ook veel leuke bijtspeelgoedvarianten. Zoals de kattenring, bijtbal of bijtarmbanden. Of ga voor de bijtringen van Babyzus met leuke marmer balletjes. Heel hip!

Ook een goed kraammand idee is babyolie. Baby’s houden ervan om aangeraakt te worden, de huid kan namelijk soms droog worden. De babyolie van Naïf is heel fijn. Puur natuur en een heerlijke geur.

Een mooie aanvulling voor de kraammand is een babyboekje. Wee Gallery is daarvoor één van onze favoriete merken. Ze hebben mooie zachte boekjes of badboekjes. Jonge baby-tjes kunnen de eerste weken nog niet ver en goed zien en zien vooral contrasten. De boekjes van Wee Gallery spelen hier goed op in. De boekjes zijn zwart met wit, dit geeft een groot contrast en zal dus ook de aandacht van de pasgeboren baby trekken.

Praktische cadeaus

Cadeautjes voor baby’s die altijd van pas komen zijn bijvoorbeeld grote hydrofiele doeken. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt voor het inbakeren van de baby, als spuugdoek of het afdrogen van het kindje.

Hydrofiele washandjes zijn ook altijd een goede aanvulling. Door de dunne stof kan je goed tussen de plooien van de baby wassen.

Mushie heeft een hele mooie praktische lijn van babyservies, bestek of slabbetjes. BPA vrij en makkelijk schoon te maken. Ze hebben ook bijpassende tandenborsteltjes die je op je vinger kan doen. Een makkelijke manier om het kindje te laten wennen aan het tandenpoetsen.

Mooiste kraammand cadeautjes

Voor mama en papa

Cadeautjes voor de mama en de papa mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Wat dacht je van een lekkere douchefoam. De eerste nachten kunnen best heftig zijn qua voedingen en krampen. Ook de mama kan last hebben van buikkrampen, een lekkere douche kan hierbij helpen.

Hoe lekker is het om dat te doen met een zachte douchefoam. Dat zal de mama erg goed doen. Andere fijne cadeautjes voor de mama en papa zijn een mooi stuk chocola, thee, luxe koffie of een klein flesje bubbels om te proosten op de kleine. Of neem juist een maaltijd mee, zodat ze niet hoeven te koken.

Voor grote broer/zus

Al die aandacht voor het nieuwe gezinslid kan de grote broer of zus soms een beetje jaloers maken. Hem/haar verwennen met een cadeautje is dan altijd leuk. En bovendien zal hij/zij ook meteen leuk gaan spelen met het nieuwe speelgoed.

De eerste dagen zullen papa en mama iets minder tijd hebben voor de grote zus en broer. Actief speelgoed is dan altijd goed. Wat dacht je van een knutselpakket, een puzzel, badspeelgoed of een doeboek. Het hangt natuurlijk ook erg af van de leeftijd.

Aardigheidjes

Maak de kraammand compleet met wat kleine cadeautjes:

Een ‘wie verschoont de baby dobbelsteen!’ Een leuk grapje dat midden in de nacht wel eens van pas kan komen! Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren blauw en roze.

Kleine houten poppetjes die het gezin moeten voorstellen. Ze kunnen in de babykamer worden neergezet en later kan de kleine er mee spelen.

Een droogbloemboeketje in de kleur roze of blauw. Het fleurt de kraammand meteen op en kan leuk worden neergezet in de babykamer. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf € 1.95.

Koop een klein fotolijstje met een foto van jullie allebei erin van een leuke herinnering of van de mama als baby met een leuke tekst. De eerste dagen kunnen voorbijgaan met veel ups-and-downs, een dierbare herinnering is dan altijd leuk om even terug te zien.

Heb jenog niet genoeg inspiratie gehad en wil je meer kraammand ideeën. Check onze shop!

Duurzaam

Veel duurzame kraamcadeaus in ons assortiment.

Snelle Levering

Verstuurd binnen 48 uur.
Gratis verzending boven €50,-.

Retour

Retour mogelijk binnen 14 dagen.

Veilige betalen

Funky Baby Stuff werkt samen met Mollie Payments.

Lees onze blogs

Jollein x Pimpelmees collectie

Hebben jullie de nieuwe collectie van Jollein al gezien. Dit jaar is Jollein een samenwerking aangegaan met het merk Pimpelmees.

Pimpelmees staat vooral bekend om hun mooie en stijlvolle prints.

Lees verder »