Kraamcadeautips: Boekjes

Babyboekjes

Een babyboekje is altijd leuk om te geven als kraamcadeau, maar er zijn zoveel leuke babyboekjes te koop dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
Wij hebben een selectie gemaakt van boekjes waar het kindje veel plezier mee gaat beleven.

Kiekeboe! Boekje

Het eerste spelletje wat je waarschijnlijk met een kindje gaat doen is Kiekeboe!
Dit kartonnen boekje speelt daar leuk op in! Het is prachtig de pootjes weg te halen van de diertjes. Samen lezen, kiekeboe spelen, de namen van de diertjes leren en de geluiden nadoen.Op het eind komt de grootste verrassing: een spiegeltje. ‘Een baby vindt het enig om zichzelf te zien in de spiegel😊. Succes gegarandeerd!

Badboekje

Kindjes zijn dol op water, omdat het ze herinnert aan de baarmoeder.
Een leuk speeltje voor in bad is dan ook hartstikke leuk om te geven als kraamcadeau!
Dit badboekje van de Wee Gallery collectie is ook niet zomaar een badboekje. Het verkleurt namelijk als het in contact komt met water.

Het kindje zal zich eerst vermaken met het boekje te bekijken, in de mond te steken, maar later dus ook lekker het boekje te gaan inkleuren…. Wat een plezier!

Contrastboekje

Met een pasgeboren baby kan je nog weinig doen, maar soms zijn ze wel al heel alert.
Op de leeftijd van twee maanden heeft de baby een sterke voorkeur voor zwart-wit patronen. Vanaf een maand of drie wordt de aandacht getrokken door patronen in combinatie met felle kleuren.
Dit contrastboekje is geweldig om samen te ‘lezen’. Je zult zien dat de baby alle pagina’s heel precies bekijkt.
De tekeningen in dit boekje stimuleren de hersenen en de visuele waarneming. Een echte aanrader om te geven als kraamcadeau.

Liedjesboekje

Kersverse ouders zijn niet meer zo bekend met de kinderliedjes. Dan is dit boekje leuk om te geven als kraamcadeau. Pasgeboren kindjes zijn dol op liedjes, zeker als het gezongen wordt door de ouders. De ouders kunnen met het kindje de liedjes gaan zingen en de tekeningen in het boekje gaan bekijken. Dit boekje heeft mooi gedetailleerde tekeningen, die het kindje op latere leeftijd nog aandachtiger zal gaan bekijken. Op elke pagina is ook een spinnetje verstopt, die samen gezocht kan worden.

Je zal zien, het kindje zal later dit boekje pakken en de liedjes bij de bijbehorende tekeningen gaan zingen……dat is een filmpje waard!

Productjes