Kraamcadeautips: De Speen

Het is moeilijk op voorhand te voorspellen of de baby een speen gaat gebruiken. De kraamcadeautjes in deze sectie zijn dan ook niet echt geschikt om van tevoren te geven als de moeder nog zwanger is. Sommige baby’s vinden de speen nu eenmaal niet lekker en geven de voorkeur aan hun duim, knuffeldoekje of helemaal niets.

Maar mocht de baby echter voor de speen kiezen………. dan zijn deze kraamcadeautjes wel heel erg handig!

Onderweg

Heeft het kindje voor de speen gekozen, dan wordt het een belangrijk item voor hem of haar en voor de aanstaande ouders. Misschien nog wel belangrijker dan de telefoon: een ouder gaat nu echt niet meer de deur uit zonder de speen en dan is het belangrijk dat je hem onderweg niet kwijtraakt. De speenketting biedt hier uitkomst. 

 

De speen maak je vast aan de speenketting en met de clip kan je de speenketting vastmaken aan de jas, trui of broek. Je hebt ze in vele soorten en maten, waardoor ze ook leuk staan bij de outfit van de baby. Bij sommige webshops kan je ze ook zelf samen laten stellen, door bijvoorbeeld de naam eraan toe te voegen.

Slapen

Kersverse ouders ervaren hun woning vanuit een nieuw perspectief. Bijvoorbeeld als ze midden in de nacht, languit liggend op de slaapkamervloer van de babykamer, op zoek zijn naar de speen. Deze ‘nacht’ spenen verstoppen zich op de gekste plekken. Zoeken doe je vooral in het donker, omdat je niet iedereen wakker wilt maken. De meeste ouders blijven ‘s nachts natuurlijk liever in bed liggen!

Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem:

Oplossing 1: Gooi het bed vol met spenen
Het bed volgooien met spenen, dan vindt de baby er altijd wel één……hopelijk.

Oplossing 2: Glow in the dark
Een glow in the dark speen is iets makkelijker te vinden. Je hebt ze van verschillende merken zoals Difrax.

Oplossing 3: Speen met (knuffel)doekje
Bevestig de speen naar keuze aan het doekje vast, zodat hij minder makkelijk uit het ledikantje valt. Voordeel is dat je dit doekje kan koppelen aan alle mogelijke spenen, mocht de baby een favoriete speen hebben. Ook heeft de baby meteen een doekje om mee te knuffelen en kan je hem ook makkelijk schoonmaken.

Oplossing 4: Speen met knuffel
Met de spenen van Wubbanub valt de speen ook minder snel uit bed. Aan de speen zit al een knuffeldiertje vast. Ze zien er erg leuk uit en je hebt ze in verschillende uitvoeringen. Het kindje heeft op deze manier altijd ook de knuffel bij de hand.
Bedenk wel dat de baby de speen lekker moet vinden, want de speen zit vast aan de knuffel.

Productjes