Verstuurd binnen 48 uur

Duurzame kraamcadeaus

Retour binnen 14 dagen

Veilig betalen

Verras de nieuwe ouders
met een nuttig kraamcadeau

Wat is nu een leuk kraamcadeau en waar hebben de nieuwe kersverse ouders nu echt wat aan. Ook al krijgen ze het misschien dubbel. We nemen je mee met een lijstje vol nuttige kraamcadeaus.

Rompertjes

Kindjes dragen totdat ze zindelijk zijn meestal rompertjes. Een rompertje is een kledingstuk dat onder de kleding van het kindje wordt gedragen en bestaat uit één stuk. Dit voorkomt een blote buik en een blote rug. Maar waarom is een rompertje een nuttig cadeau?
De eerste maanden kunnen kindjes last krijgen van wat ze noemen spuitluiers. De poep lekt door, waardoor de rompertjes vies worden en dus ook verschoont moeten worden. 

Het kan best voorkomen dat zo’n rompertje drie keer op een dag verwisseld moet worden. Je kan er dus niet genoeg van hebben en behoort hij helemaal in de categorie nuttig kraamcadeau.

Luiertaart

Een luiertaart kan ook niet ontbreken in dit artikel van nuttige kraamcadeaus.
Het eerste jaar wordt het kindje zeven keer per dag verschoont. Er worden dus zo’n 2.555 luiers per jaar gebruikt. In een luiertaart zitten luiers verstopt en is de luiertaart versierd met leuke cadeautjes.

Het is een mooi en origineel kraamcadeau. Je kan ervoor kiezen de luiertaart zelf te maken of te laten maken. Op een luiertaart kunnen bijvoorbeeld hydrofiele doeken, lepeltjes, sokjes en bijtspeeltjes worden toegevoegd. Wil je meer inspiratie op het gebied van leuke luiertaartcadeautjes, lees dan deze blog.

Nuttig Kraamcadeau

Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken of hydrofiele luiers, zijn dunne zachte doeken die goed vocht absorberen en snel drogen. Ze kunnen voor veel verschillende dingen worden gebruikt.
Zo worden ze gebruikt voor het afdrogen van het kindje. De plooien kan je goed droogmaken, doordat de stof van de hydrofiele doek zo dun is.

Als het kindje borstvoeding krijgt en de mama het niet prettig vindt om het helemaal in het openbaar te doen, kan een hydrofiele doek dienen als bescherming. Zo creëer je een privacy momentje tijdens de voeding.Ook wordt de hydrofiele doek gebruikt als extra ondergrond voor bijvoorbeeld het bedje, kinderwagen, aankleedkussen, autostoel en ga zo maar even door. Een nuttig kraamcadeau dus!

Babylepel of bord

Na vier maanden mogen de kindjes beginnen met de eerste oefenhapjes. Dit zijn vaak groente- of fruithapjes. Altijd weer een mijlpaal de eerste hapjes. Al is het alleen om de eerste gezichtjes op de foto te zetten van die gekke substantie en rare smaak die ze totaal niet gewend zijn. Na zes maanden gaan ze beginnen aan de echte hapjes.

Leuke babylepeltjes kunnen niet ontbreken in deze lijst. Babylepeltjes zijn zacht en minder groot dan bijvoorbeeld theelepeltjes, waardoor kindjes een betere hap kunnen maken. Je kan ze ook combineren met een leuk babybordje met zuignap, zodat het kindje het bordje niet van tafel kan slaan.

Sokjes

Sokjes…..tja je zal misschien denken sokjes? Hoezo sokjes? Zo vies kunnen deze toch niet worden. Een pasgeboren baby loopt immers toch niet. Maar sokjes zijn wel heel belangrijk, zeker de eerste maanden. Ze houden de voetjes lekker warm en ze worden regelmatig uitgeschopt, waardoor ze kwijtraken en je dus met weessokjes te maken krijgt. Extra paar sokjes kunnen dus geen kwaad.

Duurzaam

Veel duurzame kraamcadeaus in ons assortiment.

Snelle Levering

Verstuurd binnen 48 uur.
Gratis verzending boven €50,-.

Retour

Retour mogelijk binnen 14 dagen.

Veilige betalen

Funky Baby Stuff werkt samen met Mollie Payments.

Lees onze blogs

Jollein x Pimpelmees collectie

Hebben jullie de nieuwe collectie van Jollein al gezien. Dit jaar is Jollein een samenwerking aangegaan met het merk Pimpelmees.

Pimpelmees staat vooral bekend om hun mooie en stijlvolle prints.

Lees verder »